Avelsurval

Dolly 14 månader

I juni har vi vinkat farväl till vår fina tik Dolly som vi importerade från Ryssland. Dolly var otroligt vacker, elegant, proportionell, snäll och i alla avseenden bra yorkshireterrier,tyvärr var hennes knän  inte friska. Misstankar om detta har funnits länge och förebyggande åtgärder vidtogs men det räckte inte. Vid hälsoundersökning hos veterinären har Dolly fått en diagnos patellaluxation grad 2 och därför kan hon inte användas i avel. 

Dolly har återvänt till sin uppfödare i Ryssland , där finns större möjligheter för rehabilitering och träning.Fysioterapi har lång tradition i Öst Europa. Vi önskar Dolly all lycka och god hälsa. Det är så smärtsamt att klippa bandet till hundar man få en bra relation, som man under längre tid ta hand om, men i vår Kennel kan bara friska hundar användas i aveln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *