Mera kunskap

Tack Agria som bjöd till föreläsning av hundpsykolog Sandra Tellström om valparnas mentala utveckling. Den första delen handlade om perinatal, neonatal, postnatal valputvecklingen. Med andra ord vad händer med valpen under graviditeten, förlossningen och första tiden efter, och vilka fakturer som påverkar valpens framtida beteende och karaktär. Vad jag som uppfödare ska lägga märke till, och som kan förbättra för bästa möjliga resultat. Den andra delen var om valparnas mentala utveckling och träning under de första tolv veckorna. Jag visste inte att valpar födds orädda och första tecken på rädsla kommer bara under 4-5 levnadsveckorna. Jag fick så många andra goda tips! Under tiden har jag hunnit göra i ordning två pälskningar. Hoppas att båda vovvar gillade föreläsningen lika mycket som jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *